Çocukluk Çağı Döküntülü Hastalıklar - Çabuk, Ali İhsan (Güncel Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları V, 2023)
Döküntülü hastalıklar çocukluk çağında sıklıkla gözlemlenir. Genellikle viral etkenlere bağlı olarak ortaya çıkarlar. Tanı koymada anamnez çok önemlidir. Döküntülerin tipi ve yayılım paterni tanı koymada yardımcı olur. Döküntülere ateşin eşlik edip etmemesi de önemlidir.