Yönetişim, Sosyal Sorumluluk ve Yeşil Strateji İlişkisinin Sürdürülebilir Çevreye Etkisi Üzerine Kavramsal Bir Bakış - Karaman, Güven (Ekonomi ve Yönetim Bilimlerinde Güncel Akademik Araştırmalar II (Mart), 2023)
Üretim planlama ve çizelgeleme, işletmelerin müşteri memnuniyeti ile maliyetler arasındaki dengeyi sağlamayabilmesinde kritik öneme sahiptir. Üretim çizelgeleme sürecinin başarılı olarak gerçekleştirilebilmesi birçok faktöre bağlıdır.  Üretim çizelgeleme problemleri, ele alındıkları süreçlerin yapısı ve endüstrinin özelliklerinden etkilenmektedir. Bu nedenle bu alanda yapılan çalışmaların uygulanabilir olması için çizelgeleme probleminin endüstriye özgü özellikler göz önünde bulundurularak incelenmesi gerekmektedir. Bu kitap bölümünde üretim çizelgeleme problemi süreç endüstrileri kapsamında ele alınmaktadır. İlk olarak süreç endüstrileri çizelgeleme sürecini etkileyen özellikleri ile detaylı olarak incelenmekte, bunu takiben literatürde yer alan parti büyüklüğü belirleme ve çizelgeleme modelleri detaylı olarak sunulmaktadır. Son olarak bu modelleri süreç endüstrilerinde uygulayan çalışmalardan bahsedilmektedir.