Yöneticilerin Dijital Dönüşüme İlişkin Farkındalık ve Uygulamalarını Belirlemeye Yönelik Kamu Sektöründe Bir Uygulama - Sönmez, Ramazan Vedat (Ekonomi ve Yönetim Bilimlerinde Güncel Akademik Araştırmalar II (Mart), 2023)
Teknolojik gelişme ve ilerlemenin son aşaması olarak kabul edilen dijital dönüşüm; teknolojinin üretim ve hizmet süreçlerine uyarlanması olarak ifade edilmektedir. Dijital dönüşüm ürün ve uygulamaları özel sektör süreçleri gibi kamu sektörü faaliyetlerini de  etkilediği değerlendirilmektedir. Dijital dönüşüm sürecinin geniş alanda ki etkisine binaen sürecin başarılı yönetimi önem kazanmaktadır. Bu aşamada önem kazanan husus yöneticilerin süreç karşısında algı düzeyleri, tutum ve farkındalıklarıdır.    Bu çalışmanın amacı; kamu yönetim süreçlerini etkilediği değerlendirilen dijital dönüşüme ilişkin kamu yöneticilerin algı, farkındalık ve uygulamalarını tespit etmektir. Bununla birlikte dijital dönüşüm teknolojilerin kullanım alanlarını, süreç içinde hangi engellerle karşılaşıldığını, yöneticilerin hangi destek hizmetlerini aldıklarını ve hedeflerini belirlemek, elde edilen veriler ışığında çözüm önerileri geliştirmek ve ilgili literatüre katkı sağlamaktır.