Türkiye’de Tüketicilerin Mobil Reklamcılığı Kabul Etme Seviyesini Etkileyen Faktörler: Kavramsal Bir Model - Erdoğan, Görkem (Ekonomi ve Yönetim Bilimlerinde Güncel Akademik Araştırmalar II (Mart), 2023)
Çalışma, mobil reklamcılığa karşı tutum ile mobil reklamcılığın kabulü arasındaki ilişkiye ve eğlence, rahatsızlık edicilik, bilgilendiricilik, güvenilirlik, kişiselleştirme değişkenlerinin kullanıcıların mobil reklamcılık hakkındaki tutumunu nasıl etkilediğine odaklanmaktadır. Bu kapsamda Ankara’da yaşayan 286 kişiden anket yoluyla alınan veriler, SPSS 26 ve AMOS 24 paket programları aracılığıyla analiz edilmiştir. Analizler sonucunda eğlencenin, rahatsız ediciliğin, bilgilendiriciliğin, güvenin ve kişiselleştirmenin tutum üzerinde pozitif etkisi gözlemlenmiştir. Ayrıca mobil reklamcılığa karşı tutumun, mobil reklamcılığın kabulü üzerinde pozitif yönde ilişkisi bulunmuştur. Diğer taraftan eğlence ile rahatsız edicilik arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır.