Avrupa Birliği Üyesi Ülke İşletmelerinde Dijital Teknolojilerin Kullanımı - Arslan, Aysel (Ekonomi ve Yönetim Bilimlerinde Güncel Akademik Araştırmalar II (Mart), 2023)
Günümüz dünyasında işletmeleri etkileyen ve işletmelerden etkilenen teknolojik faktörler dijitalleşmeyi sağlayarak mal ya da hizmetin üretimini farklılaştırmıştır. Bu farklılaşma işletmeler arasındaki rekabete etki ettiğinden, işletmelerde dijital teknolojilerin kullanımı giderek artan öneme sahip olmuştur. İşletmelerde çok çeşitli dijital teknolojiler kullanılmakla birlikte bu çalışmada her işletmede yaygın olarak kullanılan bulut bilişim hizmetleri, büyük veri kullanımı, 3D baskı ve robotik, nesnelerin interneti ve yapay zeka gibi uygulamaları en yüksek seviyede kullanan ilk 10 Avrupa Birliği üyesi ve aday ülke işletmelerinin verisi incelenmiştir. En çok kullanılan dijital teknolojileri kullanan ülkelerin Finlandiya, İsveç, Danimarka ve Almanya olduğu ve en çok kullandıkları dijital teknolojinin ise bulut bilişim olduğu görülmüştür.