Geçmişten Geleceğe: Ergenlerde Çocukluk Çağı Örselenme Yaşantıları ve Gelecek Beklentileri - Savcı, Hale (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Bu kitap, ergenlik dönemindeki gençlerin çocukluk çağındaki örselenme yaşantıları ve gelecek beklentileri arasındaki ilişkiyi incelemektedir. Yazar, çocuk istismarının tarihçesini, tanımını ve türlerini ele almaktadır. Fiziksel, cinsel, duygusal istismar ve ihmal gibi çocuk istismarının farklı formlarını açıklamaktadır. Ayrıca, çocuk istismarının kısa ve uzun vadeli etkilerini de detaylı bir şekilde ele almaktadır. Kitap, çocuk istismarının nedenleri ve risk faktörlerini de tartışmaktadır. Bu çalışma, Dr. Hale Savcı’nın Ërgenlerin Çocukluk Çağı Örselenme Yaşantıları ile Gelecek Beklentileri Arasındaki İlişkinin İncelenmesiädlı yüksek lisans tezinden türetilmiştir. Bu kitap, ergenlik dönemindeki gençlerin yaşadığı çocukluk çağındaki örselenme yaşantıları ve gelecek beklentileri arasındaki ilişkiyi anlamak isteyen akademisyenler, araştırmacılar ve psikologlar için önemli bir kaynak olacaktır. This book examines the relationship between the experiences of childhood trauma in adolescence and future expectations of young people. The author discusses the history, definition, and types of child abuse. Various forms of child abuse, such as physical, sexual, emotional abuse, and neglect, are explained. Furthermore, the book thoroughly explores the short and long-term effects of child abuse. The causes and risk factors of child abuse are also discussed. This work is derived from Dr. Hale Savcı’s master’s thesis titled Än Examination of the Relationship Between Childhood Trauma Experiences and Future Expectations of Adolescents.T̈his book will be an important resource for academics, researchers, and psychologists who seek to understand the relationship between childhood trauma experiences and future expectations in adolescence.