Burhânüddîn En-Nesefî’nin Ulûhiyyet Anlayışı -İsimler ve Sıfatlar- - Fidanboy, Ömer (Akademisyen Yayınevi Kitap DOI Portalı, 2023)
Çalışmamız, kelâmî ve felsefî tartışmaların merkezinde yer alan isim ve sıfat bağlamında ulûhiyyet anlayışını Nesefî’nin perspektifinden ele alıp bu çerçevede birtakım sonuçlar elde etmeyi hedeflemektedir. Bu gayeyle çalışmanın konusunu Burhânüddîn en-Nesefî’nin Ulûhiyyet Anlayışı (İsimler ve Sıfatlar) olarak belirlenmiştir. Nesefî’nin ulûhiyyet anlayışını tespit etmek üzerine kurgulanan bu araştırma; onu tanıtmayı, ilgili düşünce ve görüşlerini açığa çıkarmayı ve benimsediği doktrini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Ayrıca Nesefî döneminde zât-sıfât ilişkisinin nasıl değerlendirildiği, bu konudaki tartışmaların hangi eksende ilerlediği ve kendisinin nasıl bir ulûhiyyet anlayışına sahip olduğu da çalışmanın ilgi alanındadır.