Resveratrol - Bilen, İbrahim (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Doğal ürün bileşikleri, kanser de dahil olmak üzere iltihap kaynaklı hastalıklara karşı güçlü etkilere sahiptir. Resveratrol, genellikle üzüm, yer fıstığı, meyveler ve tahıllar gibi günlük insan diyetinde bulunan, antioksidan, anti-inflamatuar, kardiyoprotektif ve anti-kanser özelliklerine sahip doğal bir fitokimyasaldır. Kanser oluşumu karmaşık bir süreçtir ve tümörü ilerleten inflamasyon, kanserin ayırt edici özelliklerinden biridir. Resveratrolün meme, serviks, endometrium, kan, böbrek, karaciğer, göz, mesane, tiroid, özefagus, prostat, beyin, akciğer, cilt, mide, kolon, baş ve boyun, kemik ve over dahil olmak üzere farklı insan kanserlerini azaltmadaki rolü gözden geçirilmiştir. Resveratrolün standart kemoterapötiklerle birlikte kullanıldığında kanser hücrelerini bunlara duyarlı hale getirebildiği bildirilmiştir. Natural product compounds have potent effects against inflammation-driven diseases, including cancer. Resveratrol is a natural phytochemical that possesses anti-oxidant, anti-inflammatory, cardioprotective, and anti-cancer properties which is usually found in daily human diet such as grape, peanut, berries and grains. Cancer formation is a complex process and tumor promoting inflamation is one of the hallmarks of cancer. Resveratrol’s role in reducing different human cancers some of which are: breast, blood, liver, brain, lung, skin, gastric, colon, have been reviewed. It has been reported that when resveratrol used with standart chemotherapeutics, it can sensitize cancer cells to them.