Solid Organ Nakli Alıcısının Hazırlığı - Durmaz Edeer, Aylin; Savsar, Adile (Solid Organ Naklinde Hemşirelik Bakımı, 2024)
Solid organ nakli, alıcıların yaşam kalitesini ve sağ kalımı iyileştirmek için iyi bir seçenektir. Solid organ nakli alıcısının cerrahi süreçte stresle başa çıkmasını sağlamak, olası komplikasyonları azaltmak ve ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırmak için, alıcı hazırlığı kapsamlı olarak yapılmalıdır. Alıcı hazırlığının tüm aşamalarında kapsamlı değerlendirme önemlidir. Solid organ nakli alıcısının hazırlığı yapılırken etik ve yasal çerçeveden çıkılmaması da oldukça önemlidir. Organ nakli alıcısının hazırlığında yasal, fiziksel, psikolojik hazırlık ve ameliyat öncesi eğitim ve danışmanlık bölümleri açıklanmıştır. Solid organ transplantation is a good option to improve the quality of life and survival of recipients. To enable the solid organ transplant recipient to cope with the stress of the surgical process, reduce potential complications and accelerate postoperative recovery, thorough recipient preparation is essential. Comprehensive assessment is important at all stages of recipient preparation. It is also very important not to leave the ethical and legal framework while preparing the solid organ transplant recipient. Legal, physical, psychological preparation and preoperative education and counseling are described in the preparation of the organ transplant recipient.