Histoloji Disiplininin Tarihi - Özden, Zülkar; Mercantepe, Tolga; Tümkaya, Levent (Unutulmuş Tedaviler, 2024)
Histoloji, yaşamı ve canlılığı oluşturan mikro yapıları keşfetmek için geliştirilen mikroskoplar sayesinde gelişmiş bir bilimsel disiplindir. Geçmişten günümüze histoloji, dokuların ayrıntılı olarak incelenmesiyle modern tıbbın temellerini atmıştır. Mikroskopların gelişimi ve kullanımının artmasıyla dokuların incelenmesi için çeşitli boyama yöntemleri keşfedilmiş ve geliştirilmiştir. Histoloji disiplini tıp alanında hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte histoloji alanındaki araştırmalar ve uygulamalar da sürekli olarak ilerlemektedir. Histology is a scientific discipline developed thanks to microscopes developed to discover the microstructures that make up life and vitality. From past to present, histology has laid the foundations of modern medicine by examining tissues in detail. With the development and increased use of microscopes, various staining methods have been discovered and developed for the examination of tissues.The discipline of histology plays an important role in the diagnosis and treatment of diseases in the field of medicine. With the developing technology, research and applications in the field of histology are constantly advancing.