Unutulmuş Radyolojik Yöntemler - Burakgazi, Gülen (Unutulmuş Tedaviler, 2024)
Radyoloji bilimi diğer tıp bilimlerine göre oldukça yeni bir tıp bilim dalıdır. Teknolojinin gelişmesiyle beraber görüntüleme yöntemleri de çok hızlı değişmiş ve diğer yöntemler çok çabuk unutulmuştur. Zaman geçtikçe, hastaların değerlendirilmesinde kullanılan görüntüleme yöntemlerinin, devam eden bilimsel ve teknolojik yenilikler nedeniyle eninde sonunda geçerliliğini yitireceği kaçınılmazdır. Yapay zekanın da özellikle radyoloji alanına hızlı bir şekilde girmesiyle tanı koymadaki doğruluk oranları üst seviyelere taşınacaktır. Bu gelişmeleri geçmişten gelen bilgilerimizle harmanlayarak gelecek radyologlara aktarmalıyız. Radiology is a relatively new branch of medical science compared to other medical sciences. With the development of technology, imaging methods have changed very rapidly and other methods have been forgotten very quickly. As time goes by, it is inevitable that the imaging methods used to evaluate patients will eventually become obsolete due to ongoing scientific and technological innovations. With the rapid introduction of artificial intelligence, especially in the field of radiology, accuracy rates in diagnosis will be increased to higher levels. We must transfer these developments to future radiologists by blending them with our knowledge from the past.