Hemşirelik Tanısı - Çelik, Hilal Yıldız; Uğur, Esra (Kuramdan Uygulamaya Hemşirelik Süreci, 2024)
Hemşirelik tanısı, değerlendirmeye dayalı klinik bir karar olup, bireyin sağlık problemlerine rehberlik eder. Hemşirelik tanısı, eleştirel düşünme becerilerini kullanarak belirlenir ve doğru tanı, hedeflerin belirlenmesine rehberlik eder. Standart terminoloji kullanımı, iletişimi artırır ve bakımın sürekliliğini kolaylaştırır. Hemşirelik tanısının sistemli belirlenmesi, problemlerin tanımlanmasına yardımcı olur ve hemşirelik bilimini diğer alanlardan ayırt etmek açısından önemlidir. Hemşirelik sürecinin bilimsel temeli, bütünsel bakım ve süreklilik sağlama amacını taşır.