Ulusal Pazarlama Literatüründe Kuşak Farklılıklarının İncelenmesine Yönelik Araştırma - Şenbabaoğlu Danacı, Emine (Ekonomi ve Yönetim Bilimlerinde Güncel Akademik Araştırmalar II (Mart), 2023)
Kuşaklar, özellikle pazarlama stratejisi içeren ürünleri satın alma, tüketme ve satış yapma konularında ciddi farklılıklar göstermektedir. Bu maksatla tüketici satın alma kararlarının anlaşılmasına yönelik olarak kuşak farklılıkların değerlendirilmesi gereklidir. Kitabın bu bölümünde, ilk önce kuşak farklılıklarına ilişkin kavramsal çerçeve oluşturulmuştur. Çalışma kapsamında, ulusal pazarlama literatürü sistematik olarak incelenirken, uluslararası literatürde temel olan çalışmalara da kavramsal çerçeve noktasında yer verilmiştir. Ardından literatürde yer alan ve farklılaşan kuşak türleri ve özellikleri detaylandırılmıştır. Daha sonra metodoloji kısmında ise araştırma kapsamında ulaşılan ulusal literatürdeki çalışmalar, tam metin olarak incelemeye alınmıştır. En az iki kuşak karşılaştırmasına yönelik olarak yapılan çalışmalar, çalışma konusuna dâhil edilmiştir.