Proje Tabanlı Fen Bilgisi/Fizik Eğitimi: Öğretmen Görüşleri ve Gereksinimleri - Erdem, Aytekin; Mete, Hasan; Uzal, Gürcan; Kılıç, Erdal (Güncel Eğitim Bilimleri Araştırmaları IX (Bahar), 2024)
Derleme türündeki bu incelemede; öncelikle proje tabanlı öğrenmenin (PTÖ) eğitimdeki önemi vurgulanarak, PTÖ’nün fen öğretiminde öğrencilere kazandıracağı yetkinlikler incelenmiş; öğretmenlerin proje tabanlı fen bilgisi/fizik (PTFF) eğitimi ve öğretimi konusundaki eğilimleri yansıtılmaya çalışılmıştır. Öğrencilerin, proje geliştirebilmeleri için yapılması gerekenler tartışılmış; okullarda PTFF eğitim ve öğretim ortamlarının düzenlenmesinin ve zenginleştirilmesinin gerekliliği açıklanmıştır. PTÖ’nin öğrenci ve öğretmen açısından zorlukları, PTÖ’nin avantaj ve dezavantajları ile PTÖ konusundaki öğretmen gereksinimleri belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca, PTÖ’nin daha verimli olabilmesi için, çeşitli görüş ve önerilerde bulunulmuştur.