Tersine Lojistik Konusunda Yapay Zekâ Aracı ChatGPT ile Nitel Bir Araştırma - Avşar, İlker İbrahim (İşletmelerde Güncel Paradigmalar, 2023)
Yapay zekâ uygulamaları lojistik gibi birçok sektörde değişime neden olmaktadır. Tıp ve eğitim gibi birçok alanda araştırmacılar yapay zekâ uygulamalarının değişim potansiyelini tartışmaktadırlar. ChatGPT’de tartışılan yapay zekâ uygulamaları arasındadır. ChatGPT, internette arama motorlarının yaptığı etkiye benzer bir değişim potansiyeline sahiptir. Arama motorları aranan bir metni kullanıcıya sunarken ChatGPT benzeri uygulamalar internetten elde ettikleri metinleri işleyerek soruları yanıtlama gücüne sahiptirler. Bu çalışma, ChatGPT’nin bu özelliğinden yararlanmaktadır. Lojistik alanında çalışan uzmanlardan alınan ve yazar tarafından eklenen sorular ChatGPT’ye iletilmiş ve elde edilen cevaplar incelenmiştir. ChatGPT’den elde edilen sonuçlar metin işleyen yapay zekâ uygulamasının kullanıcı açısından tatmin edici doğrulukta yanıtlar üretebildiğini göstermektedir.