Lojistikte Güncel Teknolojiler: Bir Sosyal Medya Analizi - Avşar, İlker İbrahim (İşletmelerde Güncel Paradigmalar, 2023)
Lojistik sektörü ülkelerin ve işletmelerin küresel rekabet gücü açısından önem taşımaktadır. Bu önemden dolayı lojistik sektörüne olan yatırımın rekabetçi çizgiler taşıması gerekmektedir. Rekabet gücü adına sektörün son yıllarda Lojistik 4.0 sürecini yürütmeye çalıştığı görülmektedir. Lojistik 4.0, teknoloji içeriklidir ve bu bağlamda çalışmada lojistik sektörüyle ilişkili teknolojiler incelenmiştir. İncelemede lojistik sektörüyle ilişkili teknolojilerin Twitter etkileşimleri üzerine duygu analizi yapılmıştır. R programlama dili kullanılarak yapılan analiz sonucunda siber-fiziksel sistemler dışında kalan teknolojilere yönelik pozitif duygu durumunun daha baskın olduğu görülmektedir. Çalışma, lojistikteki güncel teknolojilere yönelik sosyal medya etkileşimlerinin durumunu ortaya koyarak sektör temsilcilerine fikir vermesi açısından önem taşımaktadır.