Cinsel Saldırı Vakalarına Yaklaşım ve Kontrasepsiyon - Alçı, Mesut (Doğurganlığın Düzenlenmesi, 2023)
Şiddet; günümüzde giderek artan, insan hayatını olumsuz etkileyen önemli bir sorundur. Şiddetin birçok formu olup insan hayatını etkileyen en önemlilerinden biri de Cinsel şiddet ve Cinsel saldırıdır.  İstatistiki veriler ışığında Cinsel saldırının tahmin edilebilenden fazla olduğu ortaya koyulmuş olmakla birlikte gerçekten ne kadar sık olduğu, başvuruların ve kayıtların yetersiz olması nedeni ile insidansı tam olarak bilinememektedir. Cinsel saldırı olgularında Adli muayene,  fizik muayene ve örnek alınmasının aşamalarının incelendiği Acil Kontrasepsiyon hakkında bilgi verilen Cinsel Saldırı Vakalarına Yaklaşım ve Kontrasepsiyon başlığında sizler için derlenmiştir.