Erken Çocukluk Döneminde Çevre Eğitimi ile İlgili Lisansüstü Tezlerin Farklı Değişkenler Açısından Değerlendirilmesi - Töman, Ufuk; Yarımkaya, Derya (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Ülkemizde erken çocuklukta çevre eğitimi ile ilgili 2010-2022 yılları arasında yapılan lisansüstü tezlerin ele alındığı bu araştırmada; toplam 56 lisansüstü çalışmanın çok büyük bir kısmını yüksek lisans tez çalışmaları oluşturmaktadır. Tez çalışmalarının yıllara dağılımları incelendiğinde yeterli sayıda olmadığı sonucu ortaya çıkmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlardan hareketle, bu alanda yapılan lisansüstü çalışmaların hem nicelik hem de nitelik yönünden daha iyi düzeye gelmesi için okul öncesi öğretmenlerinin lisansüstü eğitime teşvik edilmeleri gerekmektedir.