Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Öğretiminde Örnek Bir Sınıf İçi Uygulama ve Sürece İlişkin Öğrenci Görüşleri - Önder, Ayşe Nesibe; Güven Yıldırım, Ezgi (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Bu çalışma ile yenilenebilir enerji kaynakları konusunun öğretimine yönelik örnek bir sınıf içi uygulama tasarlanması ve süreç sonunda fen bilgisi öğretmen adaylarından öğretim sürecine yönelik görüşlerinin alınması amaçlanmıştır. Bu kapsamda araştırma nitel bir araştırma olarak tasarlanmıştır. Çalışma grubunu, 15 fen bilgisi öğretmen adayı oluşturmuştur. Sınıf içi uygulamalarda eğitsel oyunlar, modeller, afişler, dijital oyunlar yer almıştır. Araştırmanın sonucunda öğretmen adaylarının en çok rüzgârgülü modelini etkili buldukları belirlenmiştir. Ayrıca yeniden materyal hazırlama şansları olsa daha farkı materyaller hazırlayacaklarını belirttikleri görülmüştür. Bununla birlikte öğretmen adaylarının bu sınıf içi uygulamaları, konuyu kavramalarını sağlaması, yaratıcılıklarını geliştirmesi, merak duygularını geliştirmesi vb. nedenlerle olumlu buldukları belirlenmiştir.