2F Öğrenciler için Daphnia’nın Kalp Atım Sayısının 3D Simülasyonu ile Gösterilmesi - Tüzün, Ümmüye Nur; Sönmez, Duygu; Mirici, Semra (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Bu çalışma Daphnia etkinliğinin görme engelli iki kere farklı (2f) öğrencilere yönelik olarak hazırlanma ve uygulama süreçlerini açıklamaktadır. 2f öğrenciler bir ya da daha fazla alanda özel yetenek gösterirken bir ya da fazla alanda ise zayıflık gösteren öğrencileri ifade etmektedir.  2f öğrenciler özel öğrenme ortamlarına ihtiyaç duymaktadır. Fen bilimleri eğitimi söz konusu olduğunda ise mevcut materyal ve etkinliklerin sayısı oldukça azdır. Bu nedenle uygun öğretim materyal ve ortamlarının planlanması ve etkilerinin belirlenmesi 2f öğrencilerin öğretimi için büyük önem taşımaktadır. Geliştirilen Daphnia etkinliği başarılı bir şekilde Daphnia sp.’nin anatomi ve fizyolojisini 2f öğrenci için modellemiş ve başarılı bir şekilde uygulanmıştır.