Hücre ve Bölünmeler Ünitesinin Öğretiminde Kullanılan Çalışma Yapraklarının Öğrencilerin Fen Bilimleri Dersine Yönelik Tutumlarına Etkisi - Aydın, Abdullah (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Bu çalışmada, 7. sınıf fen bilimleri dersi hücre ve bölünmeler ünitesinin öğretiminde kullanılan çalışma yapraklarının öğrencilerin fen bilimleri dersine yönelik tutumlarına etkisinin araştırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda deney ve kontrol gruplarından oluşan 35 öğrenci araştırmanın çalışma grubunu oluşturmuştur. Araştırmanın nicel verileri fen bilimleri dersi tutum ölçeği ile toplanmıştır. Araştırmanın sonucunda iki grup arasında deney grubu lehine istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir.