Obstetrik ve Jinekoloji Klinik Olgu Çözümleri - Dinçgez, Burcu; Özgan, Maviş Özge; Sertoğlu, Erkin; Öndeş, Banu; Kavşi, Berker (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Temel Bilim: Jinekoloji, 1 Ayşe Ender YUMRU, Burcu DİNÇGEZ Temel Bilim : Obstetrik Ayşe Ender YUMRU, Burcu DİNÇGEZ Hastaya Yaklaşım Burcu DİNÇGEZ Erken Gebelikte Kanama Şikayetiyle Başvuran 24 Yaşında Kadın Hasta Maviş Özge ÖZGAN, Burcu DİNÇGEZ Alt Abdominal Ağrı ile Acil Olarak Başvuran 25 Yaşında Kadın Hasta Burcu DİNÇGEZ Akut Vulvar Ağrı ile Acilen Başvuran 23 Yaşında Kadın Hasta Burcu DİNÇGEZ, Maviş Özge ÖZGAN Ağır adet kanamaları olan 45 yaşında kadın Erkin SERTOĞLU, Burcu DİNÇGEZ Son zamanlarda öfkesini kontrol edemeyen 52 yaşında kadın hasta Ayşe Ender YUMRU, Erkin SERTOĞLU 58 Yaşında Kadında Postmenopozal Kanama Burcu DİNÇGEZ İnfertil Bir Çift Ayşe Ender YUMRU, Banu ÖNDEŞ 16 yaşında, acil kontrasepsiyon isteyen hasta: reprodüktif yaşam boyunca kontrasepsiyon seçenekleri Banu ÖNDEŞ, Maviş Özge ÖZGAN 22 yaşında vajinal akıntısı olduğunu ifade eden kadın Banu ÖNDEŞ 29 Yaşında Anormal Smear Testi Olan Kadın Hasta Burcu DİNÇGEZ Emekli bir öğretmen ‘bir şey sarkıyor’ hissini ifade ederek müracaat etmiştir Ayşe Ender YUMRU, Dr. Banu ÖNDEŞ 57 Yaşında Abdominal Şişlik ve Şüpheli Alt Abdominal Ağrısı olan Kadın Hasta Burcu DİNÇGEZ 68 yaşında uzun süren vulvar kaşıntısı olan hasta Banu ÖNDEŞ Obstetrik 30 yaşında miad aşımı gebeliği olan kadın Erkin SERTOĞLU, Burcu DİNÇGEZ 37 yaşında, forsepsle doğumdan sonra ağır vajinal kanaması olan hasta Banu ÖNDEŞ 16 yaşında yüksek kan basıncı olan 32 haftalık gebe Ayşe Ender YUMRU, Berker KAVŞİ 34 yaşında, gebeliğinin 33. haftasında ağrısız vajinal kanaması olan hasta Banu ÖNDEŞ 37. Gebelik haftasında ağrılı vajinal kanaması olan 39 yaşındaki kadın Maviş Özge ÖZGAN 29 yaşında, vajinal sıvı gelişi olan 31 haftalık gebe Maviş Özge ÖZGAN 35 yaşında antenatal bakım için başvuran gebe Burcu DİNÇGEZ 24 yaşında, insülin bağımlı diyabeti olup gebelik planlayan hasta Banu ÖNDEŞ 32 yaşında makat prezantasyonda fetüsü olan 37 haftalık gebe1ik Burcu DİNÇGEZ Bir geçirilmiş sezaryen öyküsü olan ve antenatal klinikte takip edilen 26 yaşında hasta Burcu DİNÇGEZ, Maviş Özge ÖZGAN 29 yaşında erken gebelikte kusma şikayeti olan kadın hasta Burcu DİNÇGEZ, Maviş Özge ÖZGAN İkiz gebeliği olan 38 yaşında kadın Maviş Özge ÖZGAN Rutin antenatal taramada HIV pozitif saptanan 26 yaşında kadın Maviş Özge ÖZGAN, Banu ÖNDEŞ