Biyomateryallerde Yüzey Modifikasyonları: Metalik İmplantlarda Kaplamalar - Özaydın Gündüz, Demet; Küçüktürk, Gökhan (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, biyomedikal alanda metalik implantların yüzey modifikasyonlarıyla ilgili en son gelişmeleri ve kaplama teknolojilerini inceliyor. Metalik implantların yüzey özelliklerini optimize etmek ve biyouyumluluğunu artırmak amacıyla kullanılan çeşitli kaplama teknikleri ele alınıyor. Kitap, kaplama süreçlerinin temel prensiplerini, uygulama alanlarını ve avantajlarını açıklıyor. Ayrıca, farklı materyallerin ve kaplama yöntemlerinin karşılaştırmalı analizlerini sunuyor. Yüzey modifikasyonlarının biyolojik tepkileri nasıl etkilediğini anlamak da kitabın odak noktalarından biri. Bu kitap, biyomateryal araştırmacılarına, doktorlara, diş hekimlerine ve ilgili endüstri profesyonellerine metalik implantlarda kaplama teknolojileri konusunda bir el kitabı sunmayı hedefliyor. This book examines the latest developments in surface modifications of metallic implants in the field of biomedical engineering and coating technologies. Various coating techniques used to optimize the surface properties of metallic implants and enhance their biocompatibility are discussed. The book explains the fundamental principles, application areas, and advantages of coating processes. Additionally, it presents comparative analyses of different materials and coating methods. Understanding how surface modifications affect biological responses is also a focal point of the book. The aim of this book is to provide a handbook on coating technologies in metallic implants for biomaterial researchers, doctors, dentists, and relevant industry professionals.