Hareket Eğitimi ve İmgelemenin Motor Gelişime Etkisi - Akgün, Soner (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, Soner Akgün tarafından yazılan Ḧareket Eğitimi ve İmgelemenin Motor Gelişime Etkisiädlı çalışmanın bir ürünüdür. Kitap, okul öncesi eğitim kurumlarında 4-6 yaş grubundaki çocukların motor gelişimine hareket eğitimi ve imgelemenin etkisini araştırmaktadır. Okul öncesi dönemin çocukların en hızlı gelişim gösterdiği dönem olduğu bilinmektedir ve bu dönemde çocukların kapasitelerini en üst düzeyde geliştirebilmeleri için uygun eğitim programlarına ihtiyaç vardır. Bu çalışma, hareket eğitiminin okul öncesi eğitimin bir parçası haline getirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Araştırma sonuçlarının alana katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Kitap, Prof. Dr. Hamit Cihan’ın danışmanlığında yürütülen Soner Akgün’ün yüksek lisans tezinden üretilmiştir. This book is a product of a study titled T̈he Effect of Movement Education and Imagery on Motor Developmentẅritten by Soner Akgün. The book investigates the impact of movement education and imagery on the motor development of children aged 4-6 in preschool educational institutions. It is known that the preschool period is the fastest period of development for children, and appropriate educational programs are needed to maximize their capacities during this period. This study emphasizes the integration of movement education into preschool education. It is believed that the research findings will contribute to the field. The book is based on Soner Akgün’s master’s thesis conducted under the supervision of Prof. Dr. Hamit Cihan.