Dil-Duygu-Beyin Bileşkesinde İkidillilik - Mergen, Filiz (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
D̈il-Duygu-Beyin Bileşkesinde İkidillilikädlı kitap, ikidillilik konusunu ele almaktadır. Yazar Filiz Mergen, ikinci dilin ana dil gibi konuşulabilmesi için gereken koşulları araştırmaktadır. Kitapta, bir bireyin ikinci dilde aksanı taklit edebilmesiyle birlikte dilbilgisi yapıları, sözcük çeşitliliği ve deyim kullanımı gibi diğer dil özelliklerini de aynı başarıyla kullanıp kullanamadığı sorusu üzerinde durulmaktadır. İkinci dilin edinimi, bebeklerin ana dil ediniminden farklıdır. İkinci dilin öğrenilmesi, mevcut dil sistemine dayanarak gerçekleşir ve yeni dil yapılarının mevcut kavram sistemimizle karşılaştırılması ve yorumlanması gerekmektedir. Bu kitap, ikidillilik konusunda bilgi sahibi olmak isteyenlere rehberlik etmektedir. The book titled B̈ilingualism in the Intersection of Heart-Emotion-Brainäddresses the topic of bilingualism. The author, Filiz Mergen, investigates the necessary conditions for a second language to be spoken like a native language. The book focuses on whether an individual can successfully mimic the accent in the second language and also utilize other language features such as grammatical structures, vocabulary diversity, and idiomatic expressions. Second language acquisition differs from the acquisition of a first language in infants. Learning a second language occurs based on the existing language system and requires comparing and interpreting new language structures with our existing conceptual system. This book serves as a guide for those who want to gain knowledge about bilingualism.