BLW ve Geleneksel Yöntem Tamamlayıcı Beslenme Rehberi - Arslan, Nurten; Kürtüncü, Meltem (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu rehberde tamamlayıcı beslenme ile ilgili sorularınıza yanıt bulabileceksiniz. Bu rehber tamamlayıcı beslenme ile ilgili son araştırmalar ve yayınlar göz önüne alınarak T.C. Sağlık Bakanlığı önerilerine paralel olarak hazırlanmıştır. Bu öneriler çocuğun ay olarak yaşına uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Tamamlayıcı beslenmeye “Geleneksel Tamamlayıcı Beslenme” yöntemi ile geçen bebek ve anneler için Modül 1, 2A ve 3A tamamlayıcı beslenme modüllerinin tercih edilmesi uygundur. Tamamlayıcı beslenmeye “Bebek Liderliğinde Beslenme (BLW)” yöntemi ile geçen bebek ve anneler için Modül 1, 2B ve 3B tamamlayıcı beslenme modüllerinin tercih edilmesi uygundur. Rehberde yer alan bilgiler sizin, çocuğunuza mevsimsel olarak kolay ulaşılabilen, daha ucuz ve güvenli besinleri kullanarak bebek beslenmesi konusunda tamamlayıcı beslenme döneminizi kolaylaştıracaktır.