Başlangıçtan Orta Seviyeye Piyano Tınıları ile Tanışma: TUŞLARDA GEZİNİYORUM - Ünal Akbulut, Emine Ceylan; Küpana, Mürvet Nevra (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
B̈aşlangıçtan Orta Seviyeye Piyano Tınıları ile Tanışma: TUŞLARDA GEZİNİYORUMädlı kitap, piyano öğrenmeye yeni başlayanlardan orta seviyeye kadar olan öğrencilere yönelik bir kaynaktır. Kitap, Emine Ceylan Ünal Akbulut ve M. Nevra Küpana tarafından yazılmıştır. Kitap, Akademisyen Kitabevi A.Ş. tarafından yayımlanmıştır.Kitap, piyano öğrenmeye yeni başlayanlara temel bilgileri ve teknikleri öğretmeyi amaçlamaktadır. Kitapta, çeşitli bestecilerin piyano eserlerine yer verilmiş ve bu eserlerin bestecileri hakkında bilgiler sunulmuştur. Ayrıca, her parçanın müzikal terimleri ve benzer zorluk seviyesine sahip parçalar listelenmiştir.Kitapta yer alan parçaların dinlenmesi, öğrencilerin müzikal anlatımı anlamalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Yazarlar, her parça aracılığıyla öğrencilerin neyi ifade etmek istediklerini sormakta ve öğrencileri yaratıcı sürece dahil etmeye çalışmaktadır.Kitap, piyano öğretmenlerine esneklik sağlamak için her bir parça için teknik gelişimi destekleyen yöntemler sunmaktadır. Ayrıca, kitapta kullanılan müzikal terimlerin tanımları da yer almaktadır.B̈aşlangıçtan Orta Seviyeye Piyano Tınıları ile Tanışma: TUŞLARDA GEZİNİYORUMk̈itabı, piyano öğrenmeye yeni başlayanlardan orta seviyeye kadar olan öğrencilerin müzikal yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan kapsamlı bir kaynaktır. Ëxploring Piano Tones from Beginner to Intermediate: I’m Navigating the Keysïs a book aimed at beginners to intermediate level piano students. The book is written by Emine Ceylan Ünal Akbulut and M. Nevra Küpana. It is published by Akademisyen Kitabevi A.Ş. The book aims to teach basic knowledge and techniques to those who are new to learning the piano. It includes piano compositions by various composers and provides information about these composers. Additionally, the book lists musical terms and pieces of similar difficulty level for each composition. The listening of the pieces included in the book aims to help students understand musical expression. The authors ask students what they want to express through each piece and try to involve them in the creative process. The book provides methods that support technical development for each piece to give flexibility to piano teachers. Furthermore, the book includes definitions of the musical terms used. Ëxploring Piano Tones from Beginner to Intermediate: I’m Navigating the Keysïs a comprehensive resource that aims to help beginners to intermediate level piano students improve their musical abilities.