İktisadi Düşünce Tarihine Sosyo-Politik Bir Yaklaşım - Çiftçi, Hakkı (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, iktisadi düşünce tarihine sosyo-politik bir yaklaşımı ele almaktadır. Yazar, iktisadi düşüncenin tarihini sosyo-politik bir perspektifle incelerken, güncel ekonomik politikalar ve yeni ekonomik yapılanmalar konularına da değinmektedir. Kitap, sosyal bilimlerin oluşumuna kaynaklık eden dönüşümler ve düşünceleri de ele almaktadır. Yazar, tarihin insanların iyiliğini ve mutluluğunu arttırmaya yönelik olmadığını ve felaketlerin genellikle yoksulları daha çok etkilediğini vurgulamaktadır. Kitap, güncel politikalar ve ekonomik yapılanmalar hakkında bilgi verirken, sosyal bilimlerin değişen doğasını da ele almaktadır. Bu kitap, iktisadi düşünce tarihine ilgi duyan okuyucular için önemli bir kaynak olabilir. This book takes a socio-political approach to the history of economic thought. The author examines the history of economic thought from a socio-political perspective, while also addressing current economic policies and new economic structures. The book also discusses the transformations and ideas that have contributed to the formation of social sciences. The author emphasizes that history is not aimed at increasing the well-being and happiness of people, and that disasters generally affect the poor more. While providing information about current policies and economic structures, the book also addresses the changing nature of social sciences. This book can be an important source for readers interested in the history of economic thought.