Çayırova İlçesine Stratejik Bakış: Tespitler, değerlendirmeler ve stratejiler - Küçükmehmetoğlu, Mehmet; Eren, Fatih; Pakdamar, Ferhat; Eke, Feray; Gasseloğlu, Mehmet Ali; Uzun, Rana; Subaşı, Safiye Özge; Cebeci, Begüm (Academician Publishing Book DOI Portal, 2023)
Bu kitap, Çayırova İlçesi’ne stratejik bir bakış sunmaktadır. Kitap, ilçenin fiziksel, demografik ve sosyo-ekonomik yapısını analiz etmektedir. İlk bölümde, ilçenin konumu, çevresel bağlantıları ve tarihsel gelişimi incelenmektedir. Ayrıca, ilçenin demografik yapısı da ele alınmaktadır.Çayırova İlçesi, Kocaeli iline bağlı bir ilçedir ve Marmara Bölgesi’nde yer almaktadır. İlçe, İstanbul’a yakın bir konumda bulunmaktadır ve bu nedenle büyük bir göç almaktadır. Bu göç nedeniyle ilçenin nüfusu hızla artmaktadır.İlçenin ekonomisi, sanayi ve tarım sektörlerine dayanmaktadır. Sanayi alanında birçok fabrika ve işletme bulunmaktadır. Tarım sektörü ise özellikle meyve ve sebze üretimi üzerine yoğunlaşmıştır.Kitap, Çayırova İlçesi’nin mevcut durumunu analiz ederek, ilçenin potansiyelini ortaya koymaktadır. Ayrıca, ilçenin kentsel yaşam kalitesini ve kent cazibesini artırmak için stratejik öneriler sunmaktadır.Bu kitap, Çayırova Belediyesi’nin desteğiyle hazırlanmıştır ve Gebze Teknik Üniversitesi TTO A.Ş. tarafından yürütülen bir proje kapsamında ortaya çıkmıştır. Kitabın tüm yayın hakları saklıdır ve izin almadan çoğaltılamaz, yayımlanamaz veya dağıtılamaz. This book provides a strategic overview of Çayırova District. The book analyzes the physical, demographic, and socio-economic structure of the district. The first chapter examines the district’s location, environmental connections, and historical development. Additionally, the demographic structure of the district is also addressed.Çayırova District is a district located in the Kocaeli province and in the Marmara Region. The district is situated in close proximity to Istanbul, which has led to a significant influx of migration. As a result, the population of the district is rapidly increasing.The economy of the district is based on the industrial and agricultural sectors. There are numerous factories and businesses in the industrial sector. The agricultural sector, on the other hand, focuses primarily on fruit and vegetable production.By analyzing the current situation of Çayırova District, this book highlights its potential. Furthermore, it provides strategic recommendations to enhance the quality of urban life and increase the attractiveness of the city.This book has been prepared with the support of Çayırova Municipality and is a result of a project conducted by Gebze Technical University TTO Inc. All rights reserved for this publication, and it cannot be reproduced, published, or distributed without permission.