İnguinal Herniler - Türkoğlu, Fatih (Aile Hekimleri için Genitoüriner Sistem Hastalıklarına Yaklaşım, 2023)
Kasık fıtıkları (inguinal herniler) tüm hekimler tarafından anatomisiyle beraber bilinmesi gereken, sık karşılaşılan klinik durumlardır. Anatomiye hakim olmak, kasık ağrısıyla gelen bir hastanın ağrı yayılım bölgesini ve ağrıya neden olan yapıları tahmin etmede kolaylık sağlar. İnguinal hernilerin etyolojisinde genetik ve çevresel nedenler vardır. Karın duvarı yapılarındaki zayıflık ve artmış intraabdominal basınç fıtık ortaya çıkış mekanizmasında etkin rol oynar. Bu bölümde genel olarak inguinal bölge anatomisi, inguinal herni çeşitleri ve inguinal hernilerin kliniğinden bahsedilecektir.