B12 Vitamini (Kobalamin) - Akdağ, Goncagül (Kanser Hastalarının Başvurduğu Geleneksel ve Tamamlayıcı Tedaviler - Tıbbi Onkolog Gözü ile Bakış ve Onkolojik İlaçlarla Etkileşim, 2024)
Bu bölüm, risk, tedavi ve ilaç etkileşimleriyle ilgili hususları kapsayan, kanser bağlamında B12 vitamininin rolünün kapsamlı bir incelemesini sunmaktadır. Kanser hastaları arasında B12 takviyesi de dahil olmak üzere tamamlayıcı ve alternatif tıp kullanımı yaygındır. Ancak etkinliği ve güvenliğine ilişkin kanıtlar kanser türleri arasında heterojendir. İnceleme, B12'nin çeşitli kanserler üzerindeki etkisini doğru bir şekilde belirlemek için titiz randomize kontrollü çalışmalara duyulan ihtiyacı vurgulayarak mevcut çalışmalardan elde edilen bulguları sentezliyor. This chapter provides a comprehensive review of the role of vitamin B12 in the context of cancer, covering considerations of risk, treatment, and drug interactions. Use of complementary and alternative medicine, including B12 supplements, is common among cancer patients. However, evidence regarding its effectiveness and safety is heterogeneous across cancer types. The review synthesizes findings from existing studies, highlighting the need for rigorous randomized controlled trials to accurately determine the effect of B12 on various cancers.