Medya, Cinsellik ve Cinsel Sağlık - Demirel Bozkurt, Özlem; Ceylan, Beril (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
Cinsellik ve cinsel sağlık üzerinde medyanın etkili olduğu bilinmektedir. Günümüzde, teknolojik gelişmeler ile cinsellik başka bir boyuta taşınmıştır. İnternetin, akıllı telefonların ve pek çok dijital platformun varlığı ve kullanımı, tabu olarak görülen cinsellik için özgürlük alanı yaratmıştır. Sağlıklı cinsel yaşam için bu teknolojilerin doğru yönde kullanılması, medya içeriklerinin potansiyel olarak zararlı etkilerinden korunmak için medya okuryazarlık eğitimleri ile dezavantajlı grupların özellikle erken çocukluk dönemindeki çocuklar, ergenler ve kadınların bilinçlendirilmesi sağlanmalıdır. Bu bölüm, sağlık çalışanlarının bu konudaki farkındalığını arttırmak amacıyla yazılmıştır.