Beden Dili ve Cinsellik - Şahin, Ezgi (Her Yönüyle Cinsel Sağlık, 2024)
Beden dili, sözlü olmayan iletişimin bir şeklidir. İnsanların yüz ifadeleri, bakışları, jestleri ve mimikleri aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurmalarına yardımcı olur. Cinsellik, insanların birbirleriyle fiziksel bir temas kurarak duygusal ve fiziksel tatmin elde ettiği doğal bir davranıştır. Cinsellikte, beden dili cinsel aktivitelerin bir parçasıdır. Bu, birçok insanın sözlü olarak ifade edemediği şeyleri ifade etmelerine, ilişkileri daha romantik ve özel hale getirmeye ve partnerlerinin ihtiyaçlarını anlamalarına yardımcı olur. Aynı zamanda cinsellikte beden dilinin kullanımı, insanların birbirleriyle daha iyi iletişim kurmalarına ve daha tatmin edici bir cinsel deneyim yaşamalarına yardımcı olur.