Kariyer Gelişimi - Öztürk Altınayak, Serap (Ebelikte Yönetim, 2023)
Kariyer gelişimi bireylerin yaşamlarının hemen hemen her alanı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Bu sebeple bireylerin kariyer gelişimleri onların istedikleri ve planladıkları düzeyde olması yaşam doyumları üzerinde de etkiye sahiptir. Bu bölümde; “Kariyer” kelimesinin kavramsal tanımı, kariyer gelişimi kuramlarından literatürde sıklıkla karşılaşılabilen kuramlar açıklanmıştır. Kariyer evreleri hem genel tanım kapsamında hem de bakım vericiler bağlamında ele alınmıştır. Kariyer gelişiminin önemli bileşenleri olan kariyer yönetimi ve kariyer planlaması tanımlanmıştır. Kariyer geliştirme, kariyer geliştirmede yetkinlik değerlendirilmesi, ebelik meslek mensupları için kariyer gelişimi yani mezun bir ebe için kariyer planlama ve geliştirme konuları ele alınmıştır.