Liderlik ve Yönetici Tanımı - Gökduman Keleş, Mine; Toker, Eylem (Ebelikte Yönetim, 2023)
Etkili ve güçlü ebelik liderliği, anne ve çocuk sağlığında büyük öneme sahiptir. Ebelerin güçlendirilmiş, yetkin liderlik davranışlarını kazanmaları anne, yenidoğan ve toplum sağlığı hizmetlerinin iyileşmesinde, verdikleri sağlık hizmetinin niteliğinin artmasında ve sürdürülmesinde büyük öneme sahiptir. Ebelerin liderlik ve yöneticilik becerilerini geliştirmeleri, genç ebelere etkili mentor ve rol model olmaları açısından da önemlidir. Bu bölümde ebelik mesleği için, liderlik, yönetici tanımları ve özellikleri açıklanmaktadır.