Sağlık Hizmetlerinde Kalite Yönetimi - Türkmen, Hülya (Ebelikte Yönetim, 2023)
İhtiyaçlara yönelik bakımın sağlanması ve kişilerin memnuniyeti kaliteli sağlık hizmeti algısını oluşturmaktadır. Bunun için sağlık kurumlarında etkin, etkili, verimli, uygun, kabul edilebilir, yasal ve hakkaniyetli hizmet sunulması şarttır. Bu nedenle kurum yöneticileri gerekli bileşenlere ve kalite güvence sistemlerine göre yönetim şeklini ve kurum politikasını belirlemelidir. Böylece kaliteli hizmet almak isteyen bireyler de kalite güvence belgesine sahip olan kurumları seçebilirler. Bu belgeler kurumların hizmet sunumlarında belli kalite standartlarının olduğunu göstermektedir. Ancak ihtiyaçlar sürekli değişim göstermektedir. Dolayısıyla kişilerin memnuniyeti ve kalitenin devamının sağlanması açısından kaliteyi iyileştirmede kullanılan araç ve yöntemler ile yönetimin sağlanması çok önemlidir. Bu bölüm, ebelik hizmeti sağlayan kuruluş ve yöneticilere kalite yönetimi konusunda rehber oluşturacak nitelikte hazırlanmıştır.