Çatışma Yönetimi - Üst Taşğın, Zehra Demet; Işık, Hafsa Kübra (Ebelikte Yönetim, 2023)
Çatışma, insan hayatının tüm boyutlarında görülebilen toplumsal bir olgudur. İnsanların anlaşması, aynı fikre sahip olması her ne kadar doğal karşılanıyorsa, farklı fikirlere sahip olmaları, anlaşmazlık yaşamaları da bir o kadar doğaldır. Sağlık hizmetlerinde hasta memnuniyeti ve hasta güvenliğinin öncelikli olması nedeniyle farklı branşlarda uzmanlık, deneyim ve statüye sahip birçok kişinin ekip çalışması ile hizmet verilmektedir. Zaman içerisinde teorisyenler çatışmayı farklı olarak yorumlasalar da çatışmanın az olması durgunluğa neden olurken çok fazla çatışmanın ise örgütsel etkinliği düşürdüğü söylenilmektedir. Bu hizmet sunumunda çatışmaya yönelik birtakım sorunlar da yaşanabilmektedir. Burada çatışmayı iyi yönetebilmek, çatışmaya neden olan faktörleri saptamak ve yaşanan olumsuz durumları ortadan kaldırmak ve uygun çözümler bulmak önemli bir yer tutmaktadır.