Dünya’da ve Türkiye’de Ebelikle İlgili Yasal Mevzuatlar - Altıparmak, Sümeyye; Aksoy Derya, Yeşim (Ebelikte Yönetim, 2023)
Ebelik mesleği, insanoğlunun varoluşu ile başlamış dünyanın en eski meslekleri arasında yer almaktadır. Dünya’da ebelik eğitimi ve hizmetlerinin gelişimi ülkelerin tarihsel, sosyo-politik ve kültürel faktörlerinden etkilenmekte bu da ülkeler arasında farklılıklar oluşmasına neden olmaktadır. ABD, Avusturya, İsviçre, Hollanda gibi ülkelere ek olarak Türkiye’de de farklı yasal mevzuatlar ile ebelik biliminin çerçevesi çizilmiş, ebelerin görev, yetki ve sorumlulukları belirlenmiştir. Bu bölümün amacı, Dünya’da ve Türkiye’de ebelikle ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgilendirme yapmaktır.