Menstruasyon Döneminde Spor: Faydaları, Riskleri ve Önerileri - Yıldız, Selim (Hastalıkta ve Sağlıkta Egzersizin Önemi, 2024)
Spora katılımın kadınlara sayısız faydası vardır. En temel avantajlarından biri fiziksel sağlığın korunmasına yardımcı olması ve kas-iskelet sistemi, solunum, kalp-damar ve sinir sistemleri üzerinde olumlu etkileri olmasıdır. Ayrıca adet döneminde egzersiz yapmak kadınların genel sağlığı ve performansı açısından faydalı olabilir. Adet semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir ve spor performansı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur; hatta onu geliştirebilir bile. Ancak adet döneminde güvenli bir şekilde egzersiz yapabilmek için uygun egzersiz türlerine, sıklığına, yoğunluğuna, süresine, beslenmesine ve hijyen önerilerine dikkat edilmesi önemlidir.