Teknoloji ve Dijitalleşme Işığında Müzik Eğitim Materyalleri - İnal, İlbilge (Güncel Eğitim Bilimleri Araştırmaları IX (Bahar), 2024)
Bu çalışmada, müzik eğitim materyallerinin geçmişten günümüze geçirdiği dönüşümler; teknolojik gelişmeler ve bu bağlamda değişen öğrenci profili perspektifinden bakılarak ele alınmıştır. Geçmişte yalnızca iletişim aracı olarak kullanılan telefonlar artık küçük bilgisayarlar halini alarak ceplerimizde taşınır hale gelmiştir. Teknoloji cebimizdeyken eski tip materyallerin etkililiğinin, güncellenmiş yeni tip materyaller kadar olmadığı görülmektedir. Geleneksel materyallerin dijital materyallere dönüşümü bilimsel çalışmalara konu olmuş, bu tip materyallerin öğrencilere; başta motivasyon arttırma ve ilgi çekme olmak üzere; tekrar imkanı sağlama, seviyeye uygun ilerleyebilme, tekrar tekrar kullanılabilirlik, oyun tabanlı materyallerle eğlenerek öğrenme, taşıma kolaylığı vb. birçok fayda ve avantaj sağladığı görülmüştür. Bunun yanında dijital materyallerin olumlu etkilerine karşın teknolojik bağımlılık oluşturabilme gibi riskler bulundurduğu göz ardı edilmemesi gereken önemli bir konudur.