Ortaokul Öğrencilerinin Küresel Isınma Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi - Akkaya, Maide Mihriban (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Küresel ısınma, dünyayı olumsuzlukları ile etkilemektedir. İnsanlar, küresel ısınmanın sebepleri ve sonuçlarına dair bilgilendirilmelidir. Bilgilendirilme eğitim öğretim ortamında yapılırsa daha kalıcı olacak ve davranışsal olarak da kendini gösterecektir. Bu durumda her kademedeki öğrenciler küresel ısınma hakkında bilinçlendirilmelidir. Çalışma sadece ortaokul kademesindeki öğrencilerin küresel ısınma hakkındaki bilgi ve görüşlerini almak amacıyla yapılmıştır. Daha geniş kapsamlı farklı kademelerde yer alan öğrenciler ile öğrencilerin bu konudaki algılarının da belirlenmesi gibi konularda çalışma yapılabilir.