Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Atom Konusundaki Fen Eğitimi Yönelimleri - Büyükekşi, Cem; Yavuz, Soner (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - VIII, 2023)
Günümüzde öğretmen eğitiminde, öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının bilgi ve inanışları popüler araştırma konuları olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğretmen inanışları 1980’li yıllardan itibaren eğitim yönelimi bağlamında incelenmeye başlanmıştır. Birçok araştırmacı tarafından öğretmen yönelimleri hakkında modeller ortaya konulmuştur. Öğretmenin karar mekanizmasını doğrudan etkileyen yönelimlerin derinlemesine incelenmesinin, hem hizmet içi eğitim bağlamında hem de öğretmen yetiştirme bağlamında alana katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Ayrıca söz konusu yönelimlerin konuya özgü doğası nedeniyle her bir konu için özgü olarak incelenmesini de gerektirmektedir. Bu nedenle çalışmada Fen Bilgisi öğretmen adaylarının “atom” konusu hakkındaki yönelimleri incelenmiştir.