Maluliyet ile İlişkili Yargıtay Kararları - Yıldız, Ceren; Aydın, Berna (Maluliyet Kalıcı Bedensel Hasarların Değerlendirilmesi, 2024)
Kişilerde meydana gelen arızaların tespiti, hukuki bir zeminde, güncel bilgiler ile usulüne uygun raporlandırmayı gerektirmektedir. Düzenlenen maluliyete ilişkin raporlarda ve raporlandırmalarda hata ve/veya eksiklik barındırması durumunda Yargıtay bu raporların iptaline karar vermekte ve düzeltilerek tekrar rapor düzenlemesini istemektedir. Yazımızda, güncel Yargıtay Kararları incelenerek Maluliyet Raporlarında saptanan ve iptal nedeni gerektiren hususlar ile istenilen düzeltmeler sıklık sırasına göre derlenmiştir.