Kas İskelet Sistemi Maluliyet Değerlendirilmesi - Koca Yavuz, Tuğçe; Kaya, Kenan; Mirioğlu, Akif (Maluliyet Kalıcı Bedensel Hasarların Değerlendirilmesi, 2024)
Çeşitli travmalar nedeniyle sıklıkla yaralanan bölgeler olması nedeniyle ekstremite yaralanmaları ve bunların sekelleri maluliyet raporlarına en çok konu olan durumlardandır. Adli tıp uzmanı yaralanmaya neden olan olaya ilişkin tüm adli ve tıbbi belgelere hâkim olmalıdır. Kas iskelet sisteminin değerlendirmesi yapılırken sistemli ve standart bir muayene metodu izlenmeli, gerek görülürse hastanın Ortopedi ve Travmatoloji gibi klinik branşlara konsültasyonu sağlanmalı ve gerekli tetkikler yaptırılmalıdır. Kişide saptanan klinik durumlarla olay arasında neden sonuç ilişkisi kurularak rapor düzenlenmelidir. Maluliyet raporu düzenlenirken olay tarihinde yürürlükte olan veya adli makamlarca talep edilen yönetmelik dikkate alınmalıdır.