Lisans Öğrencilerinin Sıfır Atık Yaklaşımına Yönelik Algılarının İncelenmesi - Candan Helvacı, Sevcan (Fen Eğitimi Araştırmalarına Güncel Bakış - X, 2024)
Bu bölümde farklı fakülte ve bölümlerde öğrenimlerini sürdüren lisans öğrencilerinin sıfır atık yaklaşımına yönelik algıları ve bu algılarını yaşamlarına yansıtma durumlarına ilişkin görüşleri tespit edilmeye çalışılmıştır. Bütüncül tek durum deseniyle gerçekleştirilen çalışmada görüşme formundan elde edilen verilerden hareketle lisans öğrencilerinin sıfır atık yaklaşımıyla ilgili algılarında bazı sınırlılıklar ve bu yaklaşımı hayatlarına aktarmada standart eylemlerde bulundukları belirlenmiştir. Araştırma sonuçları ışığında, sıfır atık yaklaşımına yönelik çalışmalar gerçekleştirecek araştırmacılara ve uygulayıcılara bazı öneriler sunulmuştur.